Veelgestelde vragen|Standaardformulieren voor uw sociale zekerheid - Your Europe (2024)

Draagbare documenten vervangen de vroegere E-formulieren. Ze worden afgegeven door de bevoegde instantie voor sociale zekerheid waar u bij aangesloten bent.

Het draagbaar document is een individueel document waar uw naam en andere persoonlijke gegevens op staan (soms staan uw gezinsleden er ook op vermeld). Er staan een handtekening en stempel op van de socialezekerheidsinstantie die het heeft afgegeven.

In de linkerbovenhoek staat een EU-vlag, in de rechterbovenhoek een verwijzing naar de coördinatie van de sociale zekerheid en onderaan de naam van de instantie die het heeft afgegeven. Een uitzondering hierop is de Europese zorgpas (EHIC) en .

Met het A1-formulier (voorheen E101 en E103) kunt u bewijzen dat u socialezekerheidsbijdragen betaalt in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk). Dit is bijvoorbeeld het geval als u gedetacheerd bent of in meer dan één land tegelijk werkzaam bent. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Met het DA1-formulier (voorheen E123) heeft u recht op medische behandeling als u een arbeidsongeval of beroepsziekte krijgt in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk). Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Het P1-formulier geeft een overzicht van de besluiten die in elk land zijn genomen over uw pensioenaanvraag. Het geeft informatie over de manier waarop de instanties de verschillende tijdvakken van verzekering hebben behandeld en geeft bijvoorbeeld aan of er gaten of overlappingen in de verzekeringstijdvakken zijn.

Met het S1-formulier (voorheen E106, E109, E120 en E121) kunt u zich inschrijven voor gezondheidszorg als u in een EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk) woont, maar in een ander van deze landen verzekerd bent – dit is bijvoorbeeld het geval als u na uw pensioen in het buitenland gaat wonen. Het kan ook nuttig zijn voor uw gezinsleden als zij in hun land van herkomst blijven terwijl u in een ander land werkt: ze vallen dan onder de sociale zekerheid van het land waar u werkt. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Met het S2-formulier (voorheen E112) kunt u aantonen dat u recht heeft op geplande gezondheidszorg in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk). U moet dit vóór vertrek opvragen bij uw zorgverzekeraar en het dan opsturen naar de zorgverzekeraar in het land waar u de behandeling krijgt. Qua zorg en vergoeding wordt u behandeld onder dezelfde voorwaarden als de onderdanen van dat land. Dit kan betekenen dat u een percentage van de kosten vooraf moet betalen.

Het S3-formulier geeft voormalige grensarbeiders recht op een behandeling in het land waar ze gewerkt hebben. Dat kan een nieuwe behandeling zijn of een nabehandeling van een medische procedure waarmee u begonnen bent voordat u in dat land gestopt bent met werken. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Het U1-formulier (voorheen E301) bevestigt de tijdvakken waarin u in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk) verzekerd bent geweest en die meetellen voor de berekening van uw werkloosheidsuitkering. Het is verkrijgbaar bij de nationale dienst voor arbeidsvoorziening van het laatste land (of de laatste landen) waar u gewerkt heeft. U moet het opsturen naar de nationale dienst voor arbeidsvoorziening van het land waar u een uitkering wilt aanvragen. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Het U2-formulier (voorheen E303) is de goedkeuring die u nodig heeft om uw werkloosheidsuitkering in een ander Eu-land te ontvangen. Het is verkrijgbaar bij de nationale dienst voor arbeidsvoorziening van het land waar u werkloos werd. U moet het opsturen naar de nationale dienst voor arbeidsvoorziening van het land waar u een baan wilt zoeken. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Het U3-formulier is een waarschuwing van de socialezekerheidsinstantie in het land waar u een baan zoekt aan de instantie in het land dat uw werkloosheidsuitkering betaalt. Als uw situatie is veranderd, kan uw uitkering na deze uitwisseling tussen de instanties worden verlaagd of stopgezet. Als u een U3-formulier ontvangt, is het mogelijk dat u contact moet opnemen met de instantie van het land dat uw uitkering betaalt om na te gaan of uw situatie veranderd is. Uw socialezekerheidsinstantie kan u hier meer over vertellen.

Volgens de EU-regels voor de coördinatie van de sociale zekerheid moet elk land een verbindingsorgaan hebben dat informatie en ondersteuning biedt aan andere instanties en aan burgers. Zoek een verbindingsorgaan in de lijst .

Elk land heeft zijn eigen termijnen en procedures om beroep aan te tekenen tegen een administratieve beslissing. Het is heel belangrijk dat u snel reageert en deze termijnen respecteert. Voor advies kunt u contact opnemen met de instantie in het desbetreffende land .

Alle documenten voor de coördinatie van de sociale zekerheid (d.w.z. E-formulieren, Europese zorgpassen en voorlopige vervangende ziekteverzekeringsbewijzen) die instanties vóór 1 mei 2010 volgens de oude regels hebben afgegeven, blijven geldig tot ze verlopen zijn of door de desbetreffende instantie worden ingetrokken of vervangen.

Veelgestelde vragen|Standaardformulieren voor uw sociale zekerheid - Your Europe (2024)

FAQs

Veelgestelde vragen|Standaardformulieren voor uw sociale zekerheid - Your Europe? ›

Het U1-formulier (voorheen E301) bevestigt de tijdvakken waarin u in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk) verzekerd bent geweest en die meetellen voor de berekening van uw werkloosheidsuitkering.

Wat is een E301 formulier? ›

Het U1-formulier (voorheen E301) bevestigt de tijdvakken waarin u in een ander EU-land (of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk) verzekerd bent geweest en die meetellen voor de berekening van uw werkloosheidsuitkering.

Wie moet U1 aanvragen? ›

Op 'Formulier PD U1' staan de periodes vermeld waarin u in Nederland als verzekerde werknemer heeft gewerkt. Dit heeft u nodig als u in het buitenland een werkloosheidsuitkering aanvraagt. U kunt dit aanvraagformulier vanaf 4 weken voor het einde van uw dienstverband opsturen.

Wat is een S3 formulier? ›

Het S3-formulier geeft voormalige grensarbeiders recht op een behandeling in het land waar ze gewerkt hebben. De behandeling kan een nieuwe behandeling zijn of een nabehandeling van een medische procedure die gestart werd voordat de houder stopte met er te werken.

Wat is formulier 93? ›

Model 74(93): verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen. Model 74bis: verklaring over de uitkeringen toegekend door de RVA en de eventuele bedrijfstoeslag.

Wat is een E104 formulier? ›

Formulier E104: op dit attest staat vermeld tijdens welke perioden u in een bepaald land verbleef, werkte of verzekerd was. Dit document geeft een overzicht van de perioden waarin u in een bepaalde lidstaat verzekerd was.

Wat is een S072 formulier? ›

Grensarbeid in België

Je werkt in België, en je woont officieel in de EU, de EER of Zwitserland. Dan moet je je bij een Belgisch ziekenfonds aansluiten, zodat je een S1- of S072 formulier krijgt voor de verzekeringsinstelling van je woonland. Elk ziekenfonds regelt de terugbetaling van de zorgen op eigen grondgebied.

Hoelang heb je recht op een uitkering? ›

Voor ieder jaar arbeidsverleden heeft u recht op een maand WW. Maar: heeft u meer dan 10 jaar arbeidsverleden? Dan geldt vanaf het 11e jaar arbeidsverleden dat u er een halve maand WW-uitkering per jaar arbeidsverleden bij krijgt.

Wat is een U2 formulier? ›

U heeft 'Formulier PD U2' nodig als u een WW-uitkering heeft en in een ander EU-/EER-land of Zwitserland werk wilt gaan zoeken. Tijdens uw verblijf in het buitenland kunt u dan maximaal 3 maanden uw WW-uitkering houden.

Wat is een E401 formulier? ›

Formulier E401: laat dit invullen door de gemeente waar je woont. Wij hebben het nodig om jouw gezinssamenstelling te kennen en het geeft recht op kinderbijslag. Het kan zelfs rechtstreeks naar de organisatie in het buitenland worden gestuurd om in te vullen.

Wat is het S1-formulier? ›

Het CAK beoordeelt op basis van uw aanvraag of de buitenlandregeling inderdaad voor u geldt. Als dat het geval is, stuurt het CAK u een S1-formulier toe. Met dit formulier kunt u zich inschrijven bij een zorgverzekeraar in uw woonland. De aanmelding bij het CAK duurt maximaal 4 weken.

Wat is een E101? ›

Met het door de SVB af te geven A1 formulier (voorheen het E101 internationaal detacheringsverklaring formulier) kan een werknemer die voor de werkgever buiten Nederland werkt, aantonen dat hij in Nederland verzekerd is voor bijvoorbeeld AOW, kinderbijslag en werkloosheid.

Hoe kom ik aan een S1 formulier? ›

Woont u in een verdragsland en heeft u een HollandZorg basisverzekering afgesloten, dan kunt u een S1-formulier aanvragen in Mijn HollandZorg. Dat kunt u op 2 manieren doen: U kunt het S1-formulier downloaden. Met dit S1-formulier meldt u zich bij een zorgverzekeraar in uw woonland.

Waarom A1-verklaring? ›

Zonder een A1-verklaring mag u of uw werknemer niet aan het werk in sommige landen. Werkt u buiten Nederland zonder A1-verklaring? Dan kunt u een boete krijgen van de arbeidsinspectie in het land waar u werkt. Buitenlandse werknemers die tijdelijk bij u komen werken, moeten u een A1-verklaring geven.

Top Articles
Chinese athletes aim high as Paris Olympics near
Lemon Cherry Runtz Strain: Everything You Need To Know | Cannabis Products World
Frases para un bendecido domingo: llena tu día con palabras de gratitud y esperanza - Blogfrases
Average Jonas Wife
Is Sam's Club Plus worth it? What to know about the premium warehouse membership before you sign up
Restored Republic January 20 2023
Don Wallence Auto Sales Vehicles
Flixtor The Meg
No Hard Feelings Showtimes Near Metropolitan Fiesta 5 Theatre
Deshret's Spirit
Lesson 3 Homework Practice Measures Of Variation Answer Key
Hope Swinimer Net Worth
WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
Flights To Frankfort Kentucky
Jc Post News
Urban Dictionary: hungolomghononoloughongous
Xomissmandi
Water Days For Modesto Ca
Fraction Button On Ti-84 Plus Ce
Edicts Of The Prime Designate
Talbots.dayforce.com
Kashchey Vodka
Mc Donald's Bruck - Fast-Food-Restaurant
12 Top-Rated Things to Do in Muskegon, MI
The Old Way Showtimes Near Regency Theatres Granada Hills
College Basketball Picks: NCAAB Picks Against The Spread | Pickswise
27 Paul Rudd Memes to Get You Through the Week
Horn Rank
Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
Albert Einstein Sdn 2023
Craigslist Ludington Michigan
Lacey Costco Gas Price
Summoners War Update Notes
Myaci Benefits Albertsons
031515 828
Transformers Movie Wiki
Grand Teton Pellet Stove Control Board
Hypixel Skyblock Dyes
Bee And Willow Bar Cart
Garrison Blacksmith's Bench
No Hard Feelings Showtimes Near Tilton Square Theatre
Clark County Ky Busted Newspaper
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
3496 W Little League Dr San Bernardino Ca 92407
1Exquisitetaste
3500 Orchard Place
From Grindr to Scruff: The best dating apps for gay, bi, and queer men in 2024
Join MileSplit to get access to the latest news, films, and events!
Pelican Denville Nj
Aaca Not Mine
Autozone Battery Hold Down
Philasd Zimbra
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6080

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.