Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)

Serie

Janine van Rooden

&nbsp · &nbsp

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (1)

© Screenshot Videoland

Henk ten Cate in Sleepers

Delen

De meeste mensen kennen Henk ten Cate als voormalig voetballer en voetbaltrainer, maar de jonge generatie leert hem nu kennen als... acteur!

Hij schittert namelijk in het tweede seizoen vanSleepers.

Henk ten Cate

Henk speelt de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau. Hij is daarvooruitgekozen door niemand minder dan bedenker en hoofdrolspeler van de serie: Robert de Hoog. "Hij is gek op voetballen dus hij kijkt naar voetbalpraatprogramma's. In één daarvan zat ik en hij vond mij de geschikte persoon om voor die rol te vragen", vertelt de oud-voetballer voor de camera's van Videoland.

Bananasplit

Toen Henk het verzoek binnenkreeg kon hij het eerst niet helemaal geloven. "Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd." Na dit telefoontje kreeg hij het script toegestuurd en zag hij het uiteindelijk wel zitten om de rol te spelen. "Toen heb ik ja gezegd."

Bekijk ook: de trailer van het tweede seizoen Sleepers

Sleepers

Naar eigen zeggen heeft de oud-voetbaltrainer op de set met 'de Champions League aan acteurs' gewerkt. "Ik heb heel veel geleerd in een korte tijd." Of we Henk nog eens terug gaan zien in een serie of film? "Het smaakt naar meer, maar om nou direct te zeggen van: ik ga daar iets in doen... ik ben vrij kritisch op mezelf dus ik wil dat zelf eerst eens heel goed bekijken voordat ik daarover beslissingen neem."

Sleepers is nu te zien op Videoland.

Tags en meer informatie

Henk ten Cate Nederlandse serie serie Sleepers Videoland
Alle tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2)

Partnerbijdrage

Amerikaanse misdaadserie White Collar te zien op Paramount Network

Nu Flikken Maastricht en Klem al even voorbij zijn, is de kans groot dat je hard op zoek bent naar een nieuwe misdaadserie. Gelukkig weet Paramount Network wel raad: zij zenden iedere werkdag om 17:30 uur de misdaadserie White Collar uit.

Lees verder

Tip Partnerbijdrage Last man standing Vanavond20:34 - 21:04 · Serie Goed nieuws voor de fans van Tim Allen en zijn hilarische avonturen.Comedy Central zendt vanaf deze maandag 10 juni wekelijks om 20:30 uur voor het allereerst het achtste seizoen van Last Man Standing uit.
START NOS Het Oranjegevoel van '74 Vanavond19:03 - 20:00 · Sport Vijf avonden lang blikt Dione de Graaff in Het Oranjegevoel van '74terug op de zinderende sportzomer van 1974. Met medewerking van schrijver Auke Kok, muziekkenner Leo Blokhuis en Oranjevolger Jeroen Stekelenburg.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 10:25 MAFS-Jeppe trekt lolbroek aan en laat volgers schrikken 08:33 De TV van gisteren: Ik Vertrek troeft Wij Houden van Oranje af 06:47 Vanavond op TV: NOS Sport: EK atletiek, Rooijakkers over de vloer, How to Lose a Guy in 10 Days 12:00 Dick van Dyke (98) pakt record als oudste Daytime Emmy-winnaar
De tv van gisteren Meer tv 10 jun De TV van gisteren: Slotaflevering van Dwars door de Lage Landen scoort
De nieuwste reviews Meer reviews 23 mei De trailer van de Beverly Hills Cop: Axel Foley is gearriveerd 15 mei Videoland zendt het concert van KANE live uit
LIVE NOS Voetbal: Nederland - IJsland Vanavond20:33 - 21:35 · Sport Op weg naar het EK Voetbal speelt Oranje nog één oefenwedstrijd: in De Kuip komt IJsland op bezoek, een ploeg met nogal wat Eredivisie-inbreng. Voor Ronald Koeman is het de laatste kans om zijn ideale elf aan het werk te zien.
START Opium op Oerol Vanavond19:51 - 20:29 · Kunst/Cultuur Opium op Oerol-presentator Cornald Maas doet weer verslag van Oerol: het jaarlijkse feestje op Terschelling op het gebied van theater- en podiumkunsten. Caroline Borgers maakt dagelijks een reportage en het jonge talent Joost Willemze speelt harp.
Tip The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Vanavond20:26 - 00:05 · Film Hobbit Frodo (Elijah Wood) wil inThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring samen met zijn reisgenoten naar de Doemberg in het duistere Mordor reizen om daar Saurons kwaadaardige en machtige ring te vernietigen.
Tip Momentum Vanavond20:27 - 22:24 · Film Bij een uit de hand gelopen kraak krijgt een bankrover een USB-stick met geheime documenten in handen. Een corrupte politicus wil het stickje terug. En snel een beetje.
Tip The Shawshank Redemption Vanavond20:29 - 23:12 · Film Een mooi verhaal, goed acteerwerk en een fascinerende ontknoping. Dat zijn de ingrediënten van de voor zeven Oscars genomineerde film The Shawshank Redemption, die je op maandag 10 juni vanaf 20:30 uur kunt zien op Paramount Network.
Tip Legally Blonde Vanavond20:29 - 22:35 · Film Elle Woods draagt veel roze en heeft een chihuahua. Op het eerste gezicht lijkt ze de tweelingzus van Paris Hilton, maar de blondine inLegally Blonde heeft veel meer in haar mars.
LIVE NOS Sport: EK atletiek Vanavond20:38 - 21:26 · Sport Liemarvin Bonevacia sloeg het indoorseizoen over en bereidde zich in Zuid-Afrika voor op hetEK Atletiek. Hij toonde in Pretoria zijn vorm door op de 300 meter een Nederlands record te lopen. Nu wil hij pieken in de 400 meter-finale.

Toon meer tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5808

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.