Formulieren voor het veiligheidsonderzoek en eOPG (2024)

Voor het aanvragen van een veiligheidsonderzoek A, B of C moet u een formulier invullen. Er zijn aparte formulieren voor werkgevers en werknemers. Op deze paginaleggen we stap voor stap uit hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Onderaan depagina kunt u het juiste formulier downloaden.

Werkgevers kunnen op twee manieren een veiligheidsonderzoek aanvragen.

  1. Volledig digitaal via de webapplicatie eOPG (elektronische Opgave Persoonlijke Gegevens).
  2. Metde Aanmelding Veiligheidsonderzoek (AV).

De sector burgerluchtvaart inclusief de veilige luchtvaartketen kan nog niet via eOPG een veiligheidsonderzoek aanvragen.

Werkgevers kunnen eOPG alleen gebruiken als zij bij de Unit Veiligheidsonderzoekenzijn aangemeld als gebruiker en eHerkenning hebben met tenminste niveau 2+. Aanmelden voor eOPG doet u door het formulieronderaan deze pagina in te vullen. Na onze toestemming kunt u de aanvragen voor veiligheidsonderzoeken voortaan via eOPG indienen. Dit geldt voor zowel nieuwe als hernieuwde aanvragen.

Als u alswerkgevergeen eOPG gebruikt, kunt udaarvoor in de plaats het formulier voor de Aanmelding Veiligheidsonderzoek (AV) downloaden.

Zodra de werkgever in eOPG de aanvraag heeft gestart, kan de medewerker de Opgave Persoonlijke Gegevens (OPG) invullen. Dit kan dus via de webapplicatie eOPG of via een formulier opdeze pagina.

Overzicht van formulieren

Kiesin de tabel het formulier dat u nodig heeft.

Let op: lees eerst de 'Tips voor het invullen van de formulieren in Adobe'. Deze staan onder deze tabel.

Formulieren voor veiligheidsonderzoeken voor werkgevers en werknemers
Formulieren voor organisaties/bedrijven Formulieren voor organisaties/bedrijven om wijzigingen door te geven Formulieren voor medewerkers
Aanmelding veiligheidsonderzoek (AV) Wijzigingsformulier burgerluchtvaart Opgave Persoonlijke Gegevens A
Aanmelding veiligheidsonderzoek voor de burgerluchtvaart Afmelding vertrouwensfunctionaris burgerluchtvaart Opgave Persoonlijke Gegevens B
Opgave Persoonlijke Gegevens C
Opgave Persoonlijke Gegevens voor de burgerluchtvaart

Clearance aanvragen?

Meer informatie over de procedure van de aanvraagvoor eenPersonnel Security Clearance staat op de pagina Wat is een veiligheidsonderzoek?

Tips voor het invullen van de formulieren in Adobe

Om het formulier te kunnen invullen, moet u het formulier eerst openen via Adobe Reader. Staat Adobe nog niet op uw computer, download dit programma dan eerst via www.adobe.com.

Staat Adobe al op de computer? Volg dan de volgende stappen:

  1. Klik op het juiste formulier. Hierdoordownloadt u het formulier.
  2. Open Adobe Reader.
  3. Kies 'Bestand' en dan 'Openen'.
  4. Ga naar de map waar het bestand is opgeslagen (meestalis dat de map 'Downloads').
  5. Klik met de rechtermuisknop ophetgekozen formulier en selecteer 'Openen'.

Apple-gebruiker? Volg deze tips

Gebruikt uApple-apparatuur, bijvoorbeeldeen Macbook?En heeft u meer informatie of hulp nodig bij het openen van het formulier? Volg dan deze instructies.

  1. Zorg dat Adobe Reader op het apparaat geïnstalleerd staat (u kunt deze applicatie eventueel downloaden in de appstore).
  2. Start Adobe Reader en open een ander .pdf-bestand.
  3. U krijgt een melding dat Adobe Reader niet de standaard applicatie is om .pdf-bestanden mee te openen. Antwoord 'Ja' op de vraag of dat moet worden aangepast naar Adobe Reader.

Als u deze stappen heeft doorlopen, worden .pdf-bestanden niet langer in de standaard internetbrowser Safari geopend, maar in Adobe.

Belangrijk: gebruik altijd de nieuwste versie

Het is belangrijk dat u alleen de nieuwste versie van het formulier gebruikt. Als u een oudformulierinstuurt, duurt uw veiligheidsonderzoek langer.

Download het formulier op deze website. Dan weet u altijd zeker dat u de juiste versie gebruikt. Controleer dit eventueel door te checken of onderaan elke pagina het nummer 08/21staat. Bij de Opgave Persoonlijke Gegevens A is versie 01/22 de juiste versie. En voor het Engelstalige formulier voor het veiligheidsonderzoek A (Questionnaire Security Screening A) is 08/22 de juiste versie.

Ga terug naar de overzichtspagina Veiligheidsonderzoek.

'Aanvragen voor veiligheidsonderzoeken kunnen digitaal (eOPG) of per formulier (OPG) worden ingediend.'

eOPG voor werknemers

Als uw werkgever de aanvraag heeft gedaan via eOPG,krijgt u automatisch een e-mail met een link naar hetdigitale formulier. Als u op de link heeft geklikt, logt u inmet uw DigiD. Zo komt u op uw persoonlijke pagina terecht. U kunt gebruik maken van de DigiD-app of van DigiD met sms-controle. Zonder DigiD kunt u eOPG niet gebruiken.

eOPG kan sommige gegevens voor u invullen als u dat wilt. De gegevens worden automatisch opgeslagen. Tussendoorafsluiten van eOPG heeft geen invloed op de ingevulde gegevens.

U moet het volledig ingevulde formulier ondertekenenmet DigiD. Daarna wordt het formulier direct naar de UVO gestuurd en in behandeling genomen.

De antwoorden op veelgestelde vragen over eOPG staan op onze pagina Vraag en antwoord.

OPG op papier voor werknemers

Gebruikt uw werkgever nog geen eOPG? Vul dande OPG op papier in. Kiesin het overzicht onderaan deze pagina het juiste formulier. Houd bij het invullen rekening met een paar punten.

  1. Het formulier werkt niet goed op een smartphone of tablet. Vul het formulier bij voorkeur in op een computer (desktop of laptop).
  2. Sommige vragen bestaan uit meerdere (deel)vragen. Het is belangrijk dat u alle vragen in het formulier volledig beantwoordt. Zitten er vragen tussen die u niet kuntbeantwoorden? Lees dan op het formulier welke informatie u in de velden kunt zetten om het formulier tochcompleet te maken.
  3. Het volledig ingevulde formulier moet worden geprint en u moet het met eenpen ondertekenen. Stuur het ondertekendeformulier samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs in een gesloten envelop naar de (toekomstige) werkgever. Stop eventuele bijlagen erbij in dezelfdeenvelop.

Lukt het openen en/of printen van het formulier niet? De antwoorden op veelgestelde vragen over formulieren voor veiligheidsonderzoeken staan op onze pagina Vraag en antwoord. Staatuw vraag er niet bij?Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina: Veiligheidsonderzoek.

Formulieren voor het veiligheidsonderzoek en eOPG (2024)

FAQs

Is een VOG een veiligheidsonderzoek? ›

Verschil veiligheidsonderzoek en VOG

Een veiligheidsonderzoek is diepgaander dan een onderzoek voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat uw (justitieel) verleden geen bezwaar vormt voor het werk of het doel waarvoor u de VOG aanvraagt.

Welke vragen veiligheidsonderzoek? ›

Het veiligheidsonderzoek begint met het invullen van een vragenformulier dat u volledig en eerlijk moet invullen. De vragen gaan onder meer over uw burgerlijke staat, uw partner en familierelaties. Maar ook over uw woonplaats, financiële situatie, justitiële gegevens en persoonlijke gedragingen.

Wat is eOPG? ›

Een veiligheidsonderzoek kan pas starten als alle formulieren hiervoor volledig zijn ingevuld en naar de Unit Veiligheidsonderzoeken zijn verstuurd. De snelste methode om dit te doen is via de webapplicatie eOPG (elektronische Opgave Persoonlijke Gegevens).

Wat is een AV-formulier? ›

Een veiligheidsonderzoek aanvragen doet u zo

Alleen de werkgever kan een (hernieuwd) veiligheidsonderzoek aanvragen. Goed om te weten: bij Defensie loopt zo'n aanvraag via de beveiligingsfunctionaris. De werkgever vult het formulier Aanmelding Veiligheidsonderzoek (AV) in.

Kun je een VOG aanvragen als je in het buitenland woont? ›

Woont u in het buitenland en heeft u een VOG nodig? Deze vraagt u aan bij Dienst Justis. Woont u in Nederland en gaat u naar het buitenland verhuizen? Dan kunt u terecht bij een Nederlandse gemeente.

Is een VOG verplicht? ›

Als er geen wettelijke verplichting is voor het overleggen van een VOG, mag een werkgever zelf bepalen of hij een VOG verplicht stelt voor een bepaalde functie. Nee, u kunt niet zelf een VOG aanvragen. Dit kan alleen met tussenkomst van een werkgever, organisatie of instelling. Deze zetten de VOG-aanvraag voor u klaar.

Kan de AIVD mijn WhatsApp lezen? ›

Houden de AIVD en MIVD precies bij wat ik zeg op WhatsApp, Facebook of X? Nee, de AIVD en MIVD houden niet precies bij wat u zegt op social media.

Wat is het verschil tussen vog en VGB? ›

Wat is het verschil tussen een VGB en een VOG? Een VOG wordt door het COVOG van het ministerie van justitie verstrekt en het onderzoek gaat niet verder dan het opvragen van uw Justitiële Documentatie (JD). Voor de VGB wordt diepgravender onderzoek gedaan. Een VGB is nodig voor vertrouwensfuncties.

Hoe lang duurt een veiligheidsonderzoek? ›

Een veiligheidsonderzoek mag maximaal 8 weken duren. Dat is wettelijk vastgelegd. Als deze termijn niet wordt gehaald, stuurt de Unit Veiligheidsonderzoeken (UVO) van de AIVD en MIVD u een brief met meer informatie over de vertraging.

Wat is een BO-formulier? ›

In de mail die je hebt ontvangen staat welk type onderzoek op jou van toepassing is: BO staat voor betrouwbaarheidsonderzoek: OPG-formulier BO. BO+ staat voor voor betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek.

Wie doet de screening bij de politie? ›

Screening voor vertrouwensfunctie bij de politie

Dit wordt door of namens de AIVD uitgevoerd. De onderzoeken richten zich op de vraag of de kandidaat voldoende betrouwbaar is en of verwacht wordt dat hij zijn werk op een professionele, integere manier zal vervullen.

Wat is het verschil tussen AIVD en MIVD? ›

De AIVD maakt onderdeel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maar de MIVD valt onder het ministerie van Defensie. De MIVD werkt op vergelijkbare wijze als de AIVD, maar richt zich op onderwerpen die Defensie raken.

Wat onderzoeken ze bij een veiligheidsonderzoek? ›

In dit onderzoek wordt onderzocht of u eerlijk, onafhankelijk, loyaal, integer en veiligheidsbewust bent. Voor dit veiligheidsonderzoek moet u een vragenlijst invullen. Hierin wordt om persoonlijke gegevens gevraagd. We gaan hier zorgvuldig mee om en delen de informatie niet met anderen.

Wat is een AVG formulier? ›

Als u persoonsgegevens wilt verzamelen en gebruiken, heeft u een grondslag nodig uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Een van de AVG-grondslagen is dat mensen toestemming hebben gegeven om hun persoonsgegevens te verwerken.

Wat is een digitaal formulier? ›

Een digitaal formulier is een digitale versie van een papieren formulier. Het gebruik van online formulieren kent vele voordelen. Digitaliseren bespaart jouw bedrijf veel tijd en geld. Een ander groot voordeel is het reduceren van papiergebruik en fouten.

Is een VOG een betrouwbaarheidsonderzoek? ›

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is vaak onderdeel van een sollicitatieprocedure omdat werkgevers betrouwbare werknemers willen aannemen, de VOG wordt gebruikt als leidraad om die betrouwbaarheid en integriteit te waarborgen.

Wat wordt er gecontroleerd bij een vog? ›

Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag kijkt Justis of u strafbare feiten op uw naam heeft staan die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor u de VOG aanvraagt. Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor een specifieke baan of stage, maar voor een andere niet.

Wat is het verschil tussen een VOG en een VGB? ›

Wat is het verschil tussen een VGB en een VOG? Een VOG wordt door het COVOG van het ministerie van justitie verstrekt en het onderzoek gaat niet verder dan het opvragen van uw Justitiële Documentatie (JD). Voor de VGB wordt diepgravender onderzoek gedaan. Een VGB is nodig voor vertrouwensfuncties.

Welk veiligheidsonderzoek politie? ›

Er zijn twee vormen: bgo-kort en bgo-lang. U gaat werkzaamheden voor de politie verrichten. Voordat u kunt beginnen, is een onderzoek naar uw betrouwbaarheid en geschiktheid vereist. Dit betreft een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (bgo).

Top Articles
Best savings rates in July 2024 | Up to 5.35% - Times Money Mentor
Deriving the Equation v^2=U^2+2as using Physics Principles
9.4: Resonance Lewis Structures
It's Official: Sabrina Carpenter's Bangs Are Taking Over TikTok
Myexperience Login Northwell
Jonathon Kinchen Net Worth
Ashlyn Peaks Bio
Nikki Catsouras Head Cut In Half
THE 10 BEST River Retreats for 2024/2025
Canelo Vs Ryder Directv
Citi Card Thomas Rhett Presale
Aries Auhsd
سریال رویای شیرین جوانی قسمت 338
2015 Honda Fit EX-L for sale - Seattle, WA - craigslist
Sound Of Freedom Showtimes Near Cinelux Almaden Cafe & Lounge
Dark Chocolate Cherry Vegan Cinnamon Rolls
Noaa Ilx
Lista trofeów | Jedi Upadły Zakon / Fallen Order - Star Wars Jedi Fallen Order - poradnik do gry | GRYOnline.pl
Walgreens Alma School And Dynamite
Tyler Sis University City
eHerkenning (eID) | KPN Zakelijk
Self-Service ATMs: Accessibility, Limits, & Features
Boston Dynamics’ new humanoid moves like no robot you’ve ever seen
Craigslist List Albuquerque: Your Ultimate Guide to Buying, Selling, and Finding Everything - First Republic Craigslist
Goodwill Of Central Iowa Outlet Des Moines Photos
Maths Open Ref
Askhistorians Book List
Rush County Busted Newspaper
A Plus Nails Stewartville Mn
Wells Fargo Bank Florida Locations
Why Are The French So Google Feud Answers
Matlab Kruskal Wallis
Robot or human?
Tgh Imaging Powered By Tower Wesley Chapel Photos
Reborn Rich Ep 12 Eng Sub
Baywatch 2017 123Movies
The TBM 930 Is Another Daher Masterpiece
Culver's of Whitewater, WI - W Main St
MSD Animal Health Hub: Nobivac® Rabies Q & A
Ramsey County Recordease
How to Get a Better Signal on Your iPhone or Android Smartphone
Karen Wilson Facebook
2132815089
Stosh's Kolaches Photos
Conan Exiles Tiger Cub Best Food
26 Best & Fun Things to Do in Saginaw (MI)
Rocket League Tracker: A useful tool for every player
Fredatmcd.read.inkling.com
The Goshen News Obituary
Ark Silica Pearls Gfi
Gainswave Review Forum
Olay Holiday Gift Rebate.com
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6078

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.